خدمات لیزر

آیا لیزر موهای زائد سرطان زا است؟

title%

لیزر و سرطان پوست

یکی از اصلی ترین نگرانی هایی که ممکن است افراد در مورد از بین بردن موهای زائدشان به وسیله‌ی لیزر داشته باشند این است که آیا تابش نور لیزر می تواند خطر مبتلا شدن به سرطان پوست را افزایش دهد یا خیر؟ در این ارتباط لازم است که بدانید ابتلا به سرطان پوست با قرار گرفتن در معرض انواع خاصی از امواج نوری در محدوده UV مرتبط است. این محدوده‌ی امواج نوری دارای طول موج هایی کوتاه و انرژی های بالایی هستند که فراتر از محدوده‌ی دید انسان اند.

به طور مثال نور فرابنفشی که در این ناحیه قرار دارد، آنقدر قدرتمند و پر انرژی است که می تواند کاملا به مواد ژنتیکی موجود در داخل سلول های ما آسیب برساند. اگر این نور پر انرژی به قسمت مشخصی از DNA سلول برخورد کند، می تواند باعث تغییر ساختار و سرطانی شدن سلول های پوست شود. به طور معمول سالها قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید و یا سایر انواع اشعه های ماوراء بنفش نیاز است تا که این اتفاق بیفتد. همچنین این نکته نیز قابل ذکر است که همین نوع آسیب مسئول بسیاری از بروز علائم پیری مانند چین و چروک است.

اگرچه لیزری که از آن برای حذف موهای زائد استفاده می شود از تابش نور استفاده می کند، اما این نور لیزر شامل هیچ نوع نوری در محدوده‌ی UV نمی شود. طول موج هایی که از آن ها برای هدف قرار دادن فولیکول های مو استفاده می شود، طول موجی بالاتر و انرژی پایین تری دارند و به عبارتی دیگر هیچ خطری وجود ندارد که آنها بتوانند به مواد ژنتیکی داخل سلول های شما آسیبی برسانند. بنابراین می توان با قاطعیت گفت که پرتو های تابشی ناشی از لیزر موهای زائد، نمی توانند باعث به وجود آمدن مستقیم سرطان پوست در فردی سالم شود.

  • با اینکه گفته شد پرتو های تابشی ناشی از لیزر، نمی توانند باعث به وجود آمدن مستقیم سرطان پوست در فردی سالم شود، بر ما واجب است که به شما اخطار بدهیم از آنجایی که خطرات طولانی مدت استفاده از لیزر ها تاکنون مورد مطالعه قرار نگرفته است، عاقلانه است که بگوییم افرادی که سابقه‌ی خانوادگی سرطان پوست دارند باید برای حفظ ایمنی و سلامت خود از انجام روش های لیزر زیبایی دوری کنند. شما می توانید در این ارتباط برای مطلع شدن از میزان خطری که تهدیدتان می کند با یک متخصص پوست مشورت کنید.

در نور لیزر مورد استفاده قرار گیرنده‌ برای حذف موهای زائد، از هیچ نوع اشعه‌ی سرطان زایی استفاده نمی شود

امتیاز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *